Přeskočit na hlavní obsah

Zahulíme, uvidíme 3 | A Very Harold & Kumar 3D Christmas [70%]




Komedie
USA, 2011, 90 min



Harold a Kumar dokázali v roce 2004 přesvědčit, že i zhulenecká komedie může být zábavou pro širší veřejnost. Dokázali smíchat koktejl absurdního humoru, až s šíleností hraničící nadsázky a přitom příjemně pobavit. Diváci na to slyšeli a tak o čtyři roky později vznikl druhý, o poznání horší díl. Většina věcí, co tak bavila na jedničce už prostě nefungovala. Tvůrci se ale rozhodli, že oblíbené dvojici dají další šanci a tak přichází vánoční speciál. Vrací se zpět k zábavnosti jedničky, nebo jede za hranicí dobrého vkusu, kterou předvedla dvojka? Od obojího trochu...


Životní příběhy Harolda a Kumara se po posledním díle rozešly. Zatímco Harold povýšil v práci, vydělává slušné peníze a jediné co mu chybí je mít dítě se svojí životní láskou z prvního dílu. Kumar je na tom přesně opačně, před časem se rozešel se svojí přítelkyní, přišel o práci a tak jen přežívá ve společnosti svého nového spolubydlícího každodenní rutinu. Jednoho dne se ale dozvídá, že jeho bývalá přítelkyně je těhotná. Ve stejný moment je náhoda svede po dvou letech dohromady s Haroldem. Problém ovšem je, že při jejich setkání nešťastnou náhodou shoří stromek Haroldova tchána, který si na vánocích zakládá. Dvojice má tak jen několik hodin na to, aby sehnala nový stromek.


Jistě, hlavní zápletka absurditou opět nešetří, přeci jen, jde tu hlavně o nějaký cíl, na který se budou nabalovat situace oblíbené dvojice. Na rozdíl od útěku z jedné z nejproslavenějších věznic tato prvotní zápletka nepůsobí jako úmyslné tlačení prostředníčku divákovi přímo do obličeje. Zvláště v momentě, kdy zjistíte, že Haroldův tchán má tvář Dannyho Treja.  A i přesto, že je zde kladen částečný důraz na vývoj postav jako takových, divák nemá problém se bavit podobně, jako u jejich honbě za vysněným kusem žvance. S tím rozdílem, že tentokrát jde i o jejich dlouholeté přátelství.


Samozřejmě, je zde pořád silná porce nechutností, vtipu za hranicí dobrého vkusu a absurdit. Ale sem tam vám jednoduše nějaké dítě zfetované kokainem, mluvící waflovač nebo zhulený Santa jednoduše nevadí. Třetí Zahulíme, uvidíme je v podstatě celkem příjemným krokem zase zpět k divákovi. Samozřejmě jsou zde kupříkladu narážky na fenomén 3D, které ačkoliv působí místy až otravně, fungují poměrně dobře. Spolu s popkulturními odkazy například na kariéry herců to je místy i přes otravnost opravdu zábavné. Míry prvního snímku to tak sice nedosahuje, avšak zábavné je to velmi a když si uvědomíte, že si tvůrci sami ze sebe vlastně dělají srandu, máte hned o úroveň zábavnosti více.


Pokud vám tedy nevadí, že po vás film něco každých pár minut hodí do kamery, silná vlna absurdnosti a over the top humoru, plus k tomu nějaká ta marihuana, Zahulíme, uvidíme 3 je snímek pro vás. Fanoušky prvního dílu potěší, ty co byli znechuceni dvojkou opět přinutí k oblibě ústřední dvojice (zde patřím i já) a sérii přivede i nové fanoušky. V celku se totiž jedná o poměrně vydařenou komedii, která se nebere tak úplně vážně a i přesto, že občas střílí do vlastních řad, funguje naprosto skvěle a přitom také dokáže, že i v rámci vyčpělé série jde s trochou invence nalézt skrytý potenciál.

Harold a Kumar jsou zpět. Po druhém, nepříliš vydařeném díle, se vrací s vánočním dílem ve 3D, se kterým našli právě tu špeku invence a kombinace humoru a absurdity, která trestuhodně chyběla minule. I když se tak vánoční jízda dvou huličů místy opakuje a někdy i trochu otravuje, v celku funguje více než dobře.  Rozhodně lépe, než byste čekali. Transformace pohodového hitu v zábavné a přitom jiné pokračování. Kde jinde byste viděli Santa Clause hulit z bonga trávu. A Ježíše vést noční klub v nebi.  



Hodnocení
70%







Koktejl :
40 % Tráva
40 % Absurdita
10 % Přátelská krize
10 % Parodie sebe sama

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Skyfall [90%]

Skyfall http://www.csfd.cz/film/234460-skyfall/ http://www.imdb.com/title/tt1074638/ Nevhodný mládeži do 15 let V kinech ČR od: 26.10.2012 Forum Film CZ V kinech SR od: 26.10.2012 Forum Film SK Akční / Krimi / Thriller / Dobrodružný Velká Británie / USA, 2012, 143 min Režie: Sam Mendes Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, John Logan Hudba: Thomas Newman Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Naomie Harris, Bérénice Marlohe, Ben Whishaw, Helen McCrory, Albert Finney, Rory Kinnear, Ola Rapace, Tonia Sotiropoulou Jeho jméno je Bond, James Bond. Jeho zálibami jsou ženy, Martini a rychlá auta. Britskou špičku mezi akčními hrdiny filmového plátna snad netřeba představovat. Agent s povolením zabíjet se vrací už ve svém 23. dobrodružství, potřetí s tváří Daniela Craiga. Cesta za dalším dobrodružstvím byla pro agenta 007 díky finančním problémům MGM před pár lety trochu delší, než původně čekal, nicméně Skyfall je tady. Dokáže si James získat

Sherlock Holmes: Hra stínů | Sherlock Holmes: A Game of Shadows [60%]

Sherlock Holmes: Hra stínů http://www.csfd.cz/film/273969-sherlock-holmes-hra-stinu/ http://www.imdb.com/title/tt1515091/   Sherlock Holmes: A Game of Shadows   Sherlock Holmes 2: Hra tieňov Mládeži přístupný V kinech ČR od: 05.01.2012 Warner V kinech SR od: 29.12.2011 Continental Na DVD od: 09.05.2012 Magic Box Na Blu-ray od: 09.05.2012 Magic Box Režie: Guy Ritchie Scénář: Michele a  Kieran  Mulroney Hudba: Hans Zimmer Hrají: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Noomi Rapace, Stephen Fry, Jared Harris, Kelly Reilly, Eddie Marsan, Geraldine James, Gilles Lellouche, Paul Anderson, William Houston, Vladimír Furdík Akční / Mysteriózní / Krimi / Dobrodružný |  USA, 2011, 129 min Na vánoce roku 2009, zatímco v kinech trhal rekordy Avatar, přišel do kin znovuzrozený Sherlock Holmes. Guy Ritchie předvedl světu moderní vizi nejznámějšího detektiva všech dob. Někteří ji milovali, jiní nenáviděli. Nelze ji však upřít fakt, že popcorn se u ní chrous

Akta Pentagon: Skrytá válka | The Post

Za vlády prezidenta Richarda Nixona se na povrch dostala řádka vládních afér, které pohnuly jak americkou domácí, tak zahraničně politickou situací. Ještě než však propukla aféra Watergate, dostala se do popředí médií aféra ohledně tzv. Pentagon Papers - zveřejnění přísně tajného dokumentu o americkém působení ve válce ve Vietnamu, které nechal zpracovat v roce 1967 ministr obrany Robert McNamara. Zveřejnění údajů v této zprávě otřáslo nejen obyvatelstvem USA ale také základy svobody tisku zakotvené v ústavě Spojených států. A přesně tuhle situaci a její vývoj se pokouší novinka jednoho z největších filmařů přiblížit v novém filmu. Stojí ale tahle lekce z historie za návštěvu?